Home

Blackjack
Het langs lopende project van #Cafeetje.Games is wel BlackJack. McMike is er al JAREN mee bezig (de eerste bouw-datum dateerd nog van 1998, maar de eerste BETA release is uit eind 1999 begin 2000) Onder tussen heeft McMike een redelijk stabiele versie op #Cafeetje.Games neer gezet :)
UPDATE == UPDATE == UPDATE == UPDATE
BlackJack is eindelijk in een nieuw jasje gestoken, en tot op heden bug-free verklaard. Al zal er her en der nog wel een bugje in zitten, het spel draait nu gewoon goed. Meer info bij McMike uiteraard !!
Hoe speel je BlackJack??
!blackjack (bv !blackjack 1000)
Hier mee krijg je 2 kaarten van de bank (de bank zelf krijgt er 1)
Je kan inzetten tussen de 100 en de 100.000 Florijn
!speel Hier mee vraag je nog een kaart aan de bank
!pasHier mee pas je, en speelt de bank verder. LET OP De bank speelt door tot hij 17 punten of meer heeft (dus hij past of speelt zichzelf dood) !verzekerAls de bank als eerste kaar een AAS krijgt kan je je verzekeren (Dit kost je 50% van je inzet). Als de bank dan BLACKJACK heeft (AAS en 10 punten) krijg je je inzet terug (die 50% verzekering ben je dus ALTIJD kwijt!!)
!doubleHeb je tussen 9 en 11 punten dan kan je !double doen, je krijgt dan nog 1 kaart, je betaald daar voor 1.5x je inzet, maar als je wint krijg je natuurlijk wel dubbel uitbetaald (dus zet je 100 in, double je naar 150 en als je wint krijg je 150 erbij (dus 300 gestort)
!split Heb je 2 dezelde waarde van kaarten (4 - 4, 8 - 8, boer - boer etc.) dan kan je splitsen. Je speelt dan met 2 handen in plaats van 1. Je moet dan uiteraard ook je inzet verdubbellen (elke hand speel op dezelfde inzet) Als je splits verlies je het recht op verzekeren (doe dit vooraf), double en door splitsen

Hoe is de punten telling ?
AAS = 1 of 11 punten (AAS wordt altijd als 11 gerekent, tenzij je over de 21 gaat)
KONING = 10 punten
VROUW = 10 punten
BOER = 10 punten
10/9/8/7 zijn zoveel punten als erop staat

De bedoeling is natuurlijk om MEER punten dan de bank te halen (maar minder dan 22 uiteraard :). Als jij en de bank gelijk in punten telling hebben (dus allebij 17 punten) heb je een standoff. Dan krijg je je inzet terug.

Vragen en Antwoorden:
V: Hey ik heb ineens een BLACKJACK saldo ? Kan ik dat ook bij Roulette gebruiken ??
A: Helaas :p Het BlackJackSaldo is een saldo wat weer geeft hoeveel je intotaal bij BlackJack verloren hebt of gewonnen hebt. Heb je een BlackJackSaldo van 35.000 Florijn heb je in totaal dus 35.000 gewonnen in al je potjes. Is je saldo echter -589.000 doe je het HEEL slecht dus :P
V: Ik zie dat ik 150 Florijn win, maar ik krijg er 300 gestort hoe kan dat ?
A: Je WINT 150, maar je krijgt OOK je inzet terug van 150. Totaal betalen wij dus 300 uit !!
V: Werkt alles nu bug-free ??
A: Tot op heden na getest wel :) Alle bekende bugs van de eerdere versies zijn eruit gehaald. Het grootste probleem zat er toen voornamelijk in dat een standoff NIET uitbetaalde, maar een nieuwspelletje begon.
V: Wat als de "gameshub" er niet is voor betalingen ?
A: Dat is nog steeds lastig. Maar wat betreft het innen van geld, als Gameshub er niet is, kan je of het spel niet beginnen of geen gebruik maken van procedures als splitsen, verzekeren en doublen (alleen als dit onverwachts gebeurt tijdens je spel. Je kan je spel WEL gewoon af maken natuurlijk.
V: Ja maar wat als ik dan aan het eind van het spel win en Gameshub is er nog niet ?
A: In dat geval zal je een melding krijgen dat je betaling 1 minuut uitgesteld wordt. Het enige wanneer je je geld NIET krijgt is als Gameshub NIET online is en Blackier door omstandigheden vast loopt / crasht. (Als hij van IRC-Server wisselt blijft die minuut-teller doorlopen. Je hoeft niet online te zijn om zo een betaling te krijgen !!

BlackJack Informatie :
Idee : McMike
Geschreven : McMike
Output : McMike
Jaar van uitkomst : 1999/2000 - 2004 REAL VERSION !!
Byzonderheden : Eerste spelletje waarbij je tegen de / een bank speelt
Spelletje wat het langst geduurt heeft om BUG-FREE op de markt te komen *grin*
Daarnaast het eerste spelletje wat je winst / verlies bij houdt (zolang de bot niet gerestart wordt !!)